KINDERPIIRAKKA

maanantai 6. huhtikuuta 2015

Pähkäilin vielä keskiviikkona eri juustokakkujen ja muun muassa kinderpiirakan välillä. Päädyin Kinderpiirakkaan, koska ajattelin sen olevan kaikista helpoin toteuttaa isän välineillä :-D Hänellä siis oli syntymäpäivä torstaina. Luultiin ettei hänellä ole piirakkaan sopivaa vuokaa, minkä takia ostettiin pellillisen tarvikkeet. Voin sanoa, että ainakin kahdelle ihmiselle vähän vähempikin olisi riittänyt. Tuo on nimittäin aika makeaa!

IMG_1686jjj

KINDERPIIRAKKA (pellillinen)

Taikina:
6 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
6 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 dl kiehuvaa vettä
300 g sulatettua margariinia tai voita
4 kananmunaa

Voikreemi:
150 g voita
5 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria

Kuorrutus:
200-300 g maitosuklaata
25 g valkosuklaata

Sekoita kuivat aineet (sokeri, vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe) keskenään.
Kiehauta vesi ja sulata voi/margariini. Hämmennä nesteet kuivien aineiden joukkoon. Lisää joukkoon vielä munat yksitellen samalla kauhalla sekoittaen.
Paista piirakka noin 30-35 minuuttia 200 asteessa. Jäähdytä piirakkapohja hyvin ennen kreemin ja suklaan laittoa. Itse jäähdytin piirakaa ulkona.

Seuraavaksi vatkaa pehmeä voi ja sokeri kunnolla vaahdoksi (noin 5-10 minuuttia). Lisää joukkoon vaniljasokeri. Levitä notkea kreemi hyvin jäähdytetyn pohjan päälle ja laita suklaan sulatuksen ajaksi esimerkiksi pakkaseen jäähtymään, jotta pehmeä kreemi ja lämmn suklaa eivät sekoitu keskenään.

Sulata suklaat erillisissä astioissa. Levitä maitosuklaa kovettuneen kreemin päälle. Valuta valkosuklaasta raitoja piirakan päälle. Marmorikuvion tekemistä voit kokeilla vetämällä valkosuklaata vielä sen olessa sulaa.


9 kommenttia

  1. Piirakka näyttää herkulliselta kuvassa. Tuota reseptiä voisi joskus kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, kantsii kokeilla mutta ehkä vähän pienemmällä määrällä :D

      Poista
  2. Oon jo pitkään halunnut kokeilla tätä(kin) herkkua, mutta koska tohon tarvii hirmuiset määrät kaikkea (ja koko reseptiin tulee melkein puoli kiloa voita) oon aina jättänyt välistä :( Ehkä vielä ennen kesää, herkullisen kuvankin oot napannut!
    rakkauttaaulait.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo siis järkytyin itekkin siitä sokerin ja voin määrästä! Esimerkiksi Kinuskikissalla oli muistaakseni resepti, johon oli käytetty niitä vähemmän. Oli kyllä hyvää eli kantsii kokeilla!

      Poista
  3. Vaikuttaapa superhyvältä piirakalta ja varmasti on herkullista! Täytyykin kokeilla joskus :-)
    jjennikaroliina.blogspot.fi

    VastaaPoista
  4. No nam, nyt on herkullisen näköistä :) Pakko testata joku päivä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, jos oon onnistunu tallentamaan sen kuviinkin :)

      Poista
  5. Heh, tein itseasiassa itsekin moista kinderpiirakkaa pääsiäisenä kavereilleni! Tosi maukas ohje, pakko sanoa :)

    VastaaPoista

Latest Instagrams

© Holyfacepalm. Design by FCD.