KOLMEN SUKLAAN JUUSTOKAKKU

sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Tänään palataan asiaan herkullisen reseptin äärellä niin kuin eilen jo lupailin. Kakun valmistamiseen taisi mennä vajaat kolme tuntia, mutta kyllähän se sen arvoista oli. Tein ensimmäistä kertaa juustokakkua irtopohjavuokaan, minkä ulkonäöstä voi varmaan huomatakin. Sattuneesta syystä vuoka oli myös hieman isompi kuin reseptiin tarkoitettu, minkä takia käytin hieman enemmän keksejä ja voita pohjaan. Homma oli muuten kuitenkin yksinkertainen, joten suosittelen testaamaan. Alkuperäinen resepti on Valion sivuilta ja löytyy täältä. Hyvää äitienpäivää, muistakaa hemmotella niitä mammoja :-)

IMG_3138j IMG_3152j

POHJA
 175g Domino minttu -keksejä
50g Valio voita

TÄYTTEET
4½ liivatetta
6 dl vispikermaa
125 g tummaa suklaata
125 g maitosuklaata
125 g valkosuklaata
3 rasiaa (yhdessä 200g) Valio Viola vanilja tuorejuustoa
1-2 rkl kahvia
1-2 rkl maitoa

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 23 pohja) pohjan ja reunan väliin. Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita voi ja keksin murut keskenään, minkä jälkeen levitä seos vuoan pohjalle.
Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
Vaahdota kerma ja sulata suklaat erillisissä kulhoissa mikrossa tai vesihauteessa.

Sekoita tumma suklaa yhteen rasialliseen tuorejuustoa. Kuumenna 1 rkl kahvia kiehuvaksi ja sulata 1½ liivatetta sen joukkoon ja sen jälkeen sekoita se suklaa-tuorejuustoseokseen. Nostele lopuksi joukkoon 1/3 kermavaahdosta. Levitä täyte vuokaan ja tasoita pinta. Nosta pakastimeen siksi aikaa, kun valmistat seuraavan kerroksen.

Valmista maitosuklaatäyte samaan tapaan kuin edellinen. Sekoita liivatteet joko kiehuvaan kahviin tai maitoon oman valinnan mukaan. Täytteen levittämisen jälkeen nosta vuoka taas pakastimeen.

Tee valkosuklaatäyte samalla tavoin kuin edelliset. Sulata liivate kiehuvaan maitoon. Levitä täyte vuokaan ja tasoita pinta, jonka jälkeen peitä hyvin kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuoasta käyttäen veistä tai pientä palettilastaa apuna. Jos reunoihin jää epätasaisuutta, saat tasoitettua ne kuumalla veitsellä.


PS. Mie en alkanu värkkäämään ja mittaamaan kermavaahdon ja liivatteiden kanssa vaan vatkasin ja sulatin ne aina yhtä kerrosta varten erikseen. Näin jokaiseen tuli varmasti oikea määrä.

8 kommenttia

  1. Mä tein tuon saman kakun! :DJa on älyttömän hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha eikä! Se oli kyllä hyvää, makeaa ja täyttävää :-D Ja katoin instagramistakin, että aika moni oli nyt tehny tuon :)

      Poista
  2. Näyttää herkulliselta! Suklaan suurena ystävänä mun on pakko kokeilla tuota joskus :) Me leivoimme siskon kanssa äipälle daim juustokakun ja sekin oli todella hyvää ♥ Suosittelen testaamaan sitäkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla! Joo leivoin sellaisen vuosi sitten ja se oli kyllä myös makeaa! :)

      Poista
  3. Vitsit miten herkullisen näkönen! Pakko testata tuota kyllä itekki joskus! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos plajon vaikka ei tuo kyllä kovin onnistunut :-D

      Poista
  4. Nam onpas herkullisen näkönen ♥

    http://theneverendingstoory.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Latest Instagrams

© Holyfacepalm. Design by FCD.