IHANA RAPARPERIPIIRAKKA

perjantai 3. heinäkuuta 2015

Tultiin eilen mummon luokse vähän auttamaan muun muassa siivoushommissa. Päivän siivoilun jälkeen sainkin hommaksi leipoa juuri kasvimaalta haetuista raparpereistä piirakan. Mietin aika kauan muru- ja hillokepäällisen välillä, joista lopulta valitsin jälkimmäisen. Alkuperäinen resepti, jota käytin löytyy täältä.

IMG_4192J IMG_4201J

POHJA:
1 kananmuna 
1½ dl sokeria
3/4 dl Valio Oivariini juoksevaa
2 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoha
2 tl leivinjauhetta

TÄYTE:
6-7 dl raparperipaloja
2 dl sokeria

Aloita pesemällä ja pilkkomalla raparperi pieniksi paloiksi. Jos käytät alkukesän vesipitoisempaa raparperia, pehmitä paloja sokerin kanssa laakeassa astiassa mikrossa noin 5-8 minuuttia. Muutoin keitä palat, puoli desiä vettä ja sokeri kattilassa hillokkeeksi. Valuta nesteet pois, jos sitä irtoaa paljon. (Mulla tuli nesteitä aika reippaasti ja siivilöin ne paloista pois. Luin nimittäin Valion reseptin kommenteista, että osalla siitä oli tullut aika vetelää, mikä tietysti vaikutti koko piirakkaan)
Sekoita muna ja sokeri keskenään, minkä jälkeen lisää joukkoon Oivariini, maito ja jauhoseos nopeasti sekoittaen. Voitele korkea reunaine piirasvuoka (Ø 27 - 30 cm) ja kaada taikina siihen. 
Paista raparperipiirakka 175 asteessa 30-35 minuuttia ja tarjoile esimerkiksi vanilijakastikkeen kanssa.

Jokos te ootte leiponu tänä kesänä raparperipiirakkaa vai meneekö resepti testiin? :-)

2 kommenttia

  1. Kiitos simppelistä reseptistä! Omat raparperit alkaa kypsyä pihalla ja kun edellisestä piirakkakokeilusta (joka sinällään oli ihana marenkipäällisineen) tuli ihan liian vetelää mössöä, taidan mennä tällä seuraavaksi. Ja muistan siivilöinnin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oleppas hyvä vain! Mäkin kattelin Kinuskikissan marenkiohjetta, mutta päädyin tähän juurikin helppouden takia :)

      Poista

Latest Instagrams

© Holyfacepalm. Design by FCD.