BANAANIBLONDIT

keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Tällä viiikolla vietetään tosiaan sekä mun äidin että Villen synttäreitä. Mulla on valehtelematta tallennettuna varmasti yli 100 reseptiä Chromen kirjanmerkkeihin, joten valinta resepteihin ei ollut helpoimmasta päästä :-D Banaaniblondit valkkasin kuitenkin sillä perusteella, että melkein kaikki ainekset löytyivät jo kotoa ja niitä halusin päästä kokeilemaan tavallisten mokkaruutujen haastajaksi. Kuorrutetta levittäessä mulla tuli kiire, joten se nyt on mitä on. Mutta makeita nuo kyllä on! Leivokset olivat hyviä ilman kuorrutettakin, joten sen voi mun mielestä jättää poiskin. Reseptin löysin täältä enkä muutellut juuri mitään, ehkä ainesten määrät heittelivät vähän leipoessa.

IMG_6320jIMG_6314j IMG_6316j

Pohja:
1,2 dl sulatettua voita
4,5 dl ruokosokeria
2 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria
4,5 dl jauhoja
0.5 tl suolaa
2 kypsää keskikokoista banaania
(100g valkosuklaata pieneksi paloiteltuna)

Kuorrute:
1,2 dl voita
2,5 dl ruokosokeria
4 rkl maitoa
5 dl tomusokeria

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Vuoraa vuoka foliolla ja voitele (minä vuorasin leivinpaperilla enkä siis voidellut). Vatkaa sula voi ja sokeri keskenään sekaisin. Lisää joukkoon kananmunat ja vaniljasokeri, sekoita tasaiseksi. Lisää kulhoon myös kuivat ainekset ja banaani (pilkottuna tai soseutettuna). Halutessasi voit heittää mukaan valkosuklaata. Sekoita ja kaada vuokaan. Paista uunin alatasolla 25-30 minuuttia ja jäähdytä ennen kuorrutusta.

Valmista kuorrute sulattamalla voi kattilassa, lisäten joukkoon sokeri ja maito. Kuumenna, mutta älä kiehauta ja anna jäähtyä noin viisi minuuttia. Siivilöi joukkoon tomusokeri pienissä erissä ja sekoita tasaiseksi vispilällä. Levitä kuorrute pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Jäähdytä kuorrute ennen kuin leikkaat piirakan annospaloiksi.

Aiottekos kokeilla? :-) 

6 kommenttia

  1. oi että näyttää hyvälle! todellakin aion kokeilla hha

    VastaaPoista
  2. Ei vitsi sun leivontapostaukset on ihan parhaita ! Harmi vaan etten tykkää mistään banaania sisältävästä jutusta, niin tyydyn nyt vaan ihastelemaan näitä kuvia :-D

    http://rakkauttaaulait.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha en nyt tiiä, mutta kiitos! Kuviin pitäis vaan saada jotain vaihtelua. Eikä harmillista! Ehkä voit kokeilla mun seuraavaa reseptiä ;-)

      Poista
  3. En ookaan törmännyt ennen tälläseen reseptiin, voisin hyvinkin kuvitella kokeilevani tätä joskus! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En kyllä ollut minäkään, mutta suosittelen kyllä!

      Poista

Latest Instagrams

© Holyfacepalm. Design by FCD.