MAAPÄHKINÄVOI-SNICKERS-JUUSTOKAKKUBROWNIEPIE

perjantai 30. lokakuuta 2015

Aloitan sanomalla, että ei se ulkonäkö vaan se maku. Se voisi oikeastaan kuvata tätä kakkua :-D Rehellisesti voin kertoa, että kakun ei ehkä kuuluisi näyttää ihan tuolta. Murotaikina valahti reunoilta aika nätisti ja unohdin ostaa päälle koristeita, vaikka suklaa rouheena olisi sopinut siihen. Hyvää se oli silti eikä maapähkinävoikaan maistunut liikaa! Resepti löytyi täältä :-)

IMG_6332j

Murotaikinapohja:
100 g sulatettua rasvaa
3/4 dl sokeria
1 muna 
2 ½ vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Browniepohja:
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
3/4 dl kaakaojauhetta
hyppysellinen suolaa
1/4 tl leivinjauhetta

120g voita sulatettuna
2 kananmunaa
1 tl vaniljauutetta

Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 kananmuna
0,5 dl sokeria
0,5 dl maapähkinävoita
150 g Snickers-suklaata paloiteltuna

Kuorrute:
2 dl kermavaahtoa 

Sekoita murotaikinan ainekset yhteen käsin tai monitoimikoneella. Painele taikina tasaisesti irtopohjavuoan pohjalle ja niin korkealle sen reunoille kuin mahdollista.

Valmista seuraavaksi browniekakku. Siivilöi kaikki kuivat ainekset yhteen kulhoon ja yhdistä sen jälkeen nestemäiset aineet. Taikinamassan tulee olla paksua. Kaada brownietaikina muropohjan päälle ja paista uunissa 175 asteessa noin 35 minuuttia. Valmista sillä aikaa tuorejuustotäyte.

Vaahdota tuorejuusto ja sokeri keskenään ja lisää sen jälkeen joukkoon kananmuna ja maapähkinävoi. Sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää paloiteltu Snickers-suklaa ja sekoita lastalla sen verran, että suklaapalat sekoittuvat tasaisesti tuorejuustomassaan.

Kun kakku on paistunut noin 35 minuuttia, kaada tuorejuustomassa varovasti kuuman browniepohjan päälle ja tasoita pinta. Laita vuoka takaisin uuniin ja jatka paistamisa n. 20-25 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt.

Jäähdytä kakku huolellisesti ennen viimeistelyä (valmista ja levitä kermavaahto esimerkiksi yön jälkeen) ja koristelua, nauti! :-)

Lähetä kommentti

Latest Instagrams

© Holyfacepalm. Design by FCD.