PANNUKAKKU GOES NEXT LEVEL

sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Jos ette jo arvanneet, niin taikapannaristahan tässä on kyse. Piti vain keksiä vähän erilaisempi otsikko ;-) Niin kuin varmasti (ainakin melkein) kaikki muutkin, löysin minäkin ohjeen Lunni leipoo -blogista (linkki suoraan alkuperäiseen reseptiin). Ainoa, mitä reseptissä muutin oli aineiden määrä. Tein pannaria kaksinkertaisen määrän, josta sitten riittikin hyvin lauantain herkutteluun. Kylmänä lisäsin kaveriksi mansikka-vadelmahilloa ja maku oli sanoin kuvailematon. Pannarissa on kolme kerrosta: alimmainen oli eniten pannukakkumainen, keskimmäinen keveämpi sekä vanilijamainen ja päällimmäinen kerros oli kuohkean moussemaista. Ei voi kuin suositella!


Taikapannari (pellillinen)
230g voita
10 dl kevytmaitoa
8 kpl kananmunia
noin 5 dl tomusokeria
½ tl omenaviinietikkaa
230 g jauhoja
2 tl vaniljasokeria

Laita uuni lämpenemään 165 asteeseen ja aloita voitelemalla vuoka tai vuoraamalla pelti leivinpaperilla. Sulata sen jälkeen voi ja maito kattilassa. Vaahdota keltuainen tomusokerin kanssa vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset niin kovaksi vaahdoksi, ettei se tipu kulhosta ylösalaisin kääntäessä. Kääntele joukkoon omenaviinietikka.
Lisää hieman jäähynyt voi-maitoseos keltuaisvaahdon sekaan. Taikina on todella vetistä, joten sekoita sitä käsin. Lisää joukkoon vaniljasokeri. Siivilöi taikinaan vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi.
Kääntele valkuaisvaahto joukkoon kärsivällisesti ja hellävaraisesti, koska ensin saattaa näyttää siltä ettei se sekoitu joukkoon lainkaan. Pieniä kokkareita saa jäädä.
Kaada vuokaan tai pellille ja anna paistua 45 minuutista tuntiin. 
Anna jäähtyä täysin ennen kuin leikkaat paloiksi. Halutessasi voit ripotella päälle tomusokeria

Lähetä kommentti

Latest Instagrams

© Holyfacepalm. Design by FCD.