CHILISUKLAAKAKKU ÄIDILLE

lauantai 7. toukokuuta 2016

Aamupäivä on kulunut leipoessa ja voitte vain kuvitella, miltä meidän pieni keittiö näyttää tällä hetkellä :-D Onneksi tuosta ei ihan hirveästi kertynyt tiskiä! Leipaisin siis tosiaan chilisuklaakakun, johon löysin alkuperäisen reseptin Valion sivuilta. Saa nähdä, mitä äiti siitä tykkää, koska hänhän ei olennaisesti kakusta vielä tiedä mitään. Hän on kuitenkin esimerkiksi mikrobrownien suuri ystävä, joten ainakaan ihan hirveen pieleen en voi mennä. Ohje oli mun mielestä melko helppo, mutta koristelu tuotti taas päänvaivaa. Onneksi keksin siihenkin lopulta ratkaisun.


Chilisuklaakakku


Taikina:
1 purkki (250g) Valio Koskenlaskija Ruokaa chili
200 g taloussuklaata
3 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kuorrutus:
1 purkki (250g) Valio Koskenlaskija Ruokaa chili tai maustamaton
2 dl fariinisokeria
100g taloussuklaata

Pingota leivinpaperi pinnoitetun irtopohjan (halkaisija 23 tai 24 cm) reunan ja pohjan väliin. Kuumenna sen jälkeen Koskenlaskija ja paloiteltu suklaa miedolla (lämmitin kolmosella meidän 0-6 asteikolla) lämmöllä kattilassa. Siirrä kattila sivuun suklaan sulattua. Vaahdota munat ja sokeri keskenään, jonka jälkeen lisää joukkoon jauho-leivinjauheseos. Sekoita joukkoon myös suklaaseos. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä uunin alaosassa 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä ja irrota reunoilta esimerkiksi veitsen avulla. Kumoa ympäri tarjoiluastialle leivinpaperin tai tarjoiluastian avulla.

Kuumenna Koskenlaskija ja fariinisokeri kattilassa. Keitä noin kolme minuuttia samalla sekoittaen ja lisää sitten joukkoon paloiteltu suklaa ja sekoittele taas kunnes seos on tasaista. 
Kaada hieman jäähtynyt kuorrutus kakun päälle. Levitä niin, että kuorrutetta valuu myös reunoille.

Koristeluun käytin tomusokeria sekä Luontaistukulta saatuja mulpereita ja kookossokeria. Korvasin myös makeutuksessa osan tavallisesta sokerista ja fariinisokerista kookossokerilla.

Jokos te ootte leiponu huomista varten? :-)

8 kommenttia

  1. onpas herkullisen näköinen kakkunen sanon minä !

    VastaaPoista
  2. Oi onpa super hyvän näköistä! Itse laitoin juuri jääkaappiin jähmettymään äidille mangoisen juustokakun:)
    http://love-sannar.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oi että, mie en oo sitä vielä kokeillut tehdä.

      Poista
  3. Oi, näyttää aivan ihanalta, jam! :) Mä tein vähän juustokakun tyylisen kakun. Pohja digestiveistä ja margariinista ja täytteeksi hyydytin rahka+jugurttikomboa mustikoilla ja päälle kiille mustikoista ja mehusta. :) Oon ihan liekeissä tuoreista marjoista niin ajattelin hyödyntää niitä kakkuunkin (vaikka suklaakakku olisikin muuten täydellinen setti äitienpäivälle)

    Terkuin Nora / http://dreamerachiever.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi että, kuulostaa niin hyvältä! Mieki olin aattellu juustokakkua, mutta päädyin tuohon :-)

      Poista
  4. Tosi mielenkiintoisen oloinen ohje, pitänee joskus kokeilla!


    elamanikuvina.blogspot.fi

    VastaaPoista

Latest Instagrams

© Holyfacepalm. Design by FCD.