KOTIMAISUUDESTA

maanantai 2. toukokuuta 2016


Yhteistyössä Indiedays ja Vuokkoset

Moikka! Tänään kirjoittelen vähän tavallisista poikkeavasta aiheesta - nimittäin kotimaisuudesta ja samalla myös hieman laadusta. Mie oon mukana Vuokkosten ja Indiedaysin kampanjassa, jossa pohditaan kyseisen brändin arvoja. Mulle henkilökohtaisesti heidän arvoistaan (ihoystävällisyys, laatu, kotimaisuus ja ympäristövastuu) tärkeimpinä ovat juuri nuo kotimaisuus ja laatu vaikka tietysti kaikki edellä mainut ovat yhtä arvokkaita ja tärkeitä. Niin kuin me kaikki tiedämme, tulevaisuus rakennetaan ihan niitten kaikista arkisimpienkin valintojen avulla. Tällä hetkellä oikeastaan korostuu se, kuinka tärkeää on tukea Suomea ostamalla kotimaisia tuotteita aina, kun siihen on mahdollisuus. Tietysti meidän opiskelijoiden pitää alkuperän lisäksi katsella myös vähän sitä hintalappua, mutta onneksi nykyään ne kotimaiset tuotteetkin ovat edullisia.


Kotimaisuus jo sanana tuo mulle ensimmäisenä mieleen laadun. Tiedätte varmaan mitä tarkoitan? Samalla tulee myös hyvä fiilis sen puolesta, että nähdessään Avainlipun tietää kotimaisuusasteen olevan vähintään 50 prosenttia. Tulee fiilis, että rahat pysyvät (ainakin suurimmaksi osaa) Suomessa ja en tiedä, onko tämä jo vähän liioitellusti sanottu, mutta kun niillä arkisilla ostoksilla voi antaa jo jollekkin ehkä sen työpaikankin ainakin näin pidemmälle ajateltuna. Sitä mie ehkä eniten mietinkin siellä ruokakaupassa ostoksia tehdessäni, koska pitäähän sitä koittaa auttaa, jos siihen on mahdollisuus.
Viime viikolla kaupassa käydessäni pakettien uudistunut ilme kiinnitti heti huomioni. Paketit ovat nyt raikkaita ja värikkäitä, mutta silti tarpeeksi yksinkertaisia. Selkät linjat ovat aina parempia kuin niiden vastakohta eli monimutkaiset kuviot. Vaaleasta taustasta hyppäsi heti esiin kolme tärkeää merkkiä: Avainlippu (=tehty Suomessa), Joutsenmerkki (=kestävä kehitys ja laadun tae) sekä Allergiatunnus. Toisin sanoen, kaikkiin mielessä oleviin kysymyksiin tulee vastaus suoraan siitä. Ja kaikki paketit ovat ulkonäöltään niin neutraaleja, että ne voi huoletta jättää esimerkiksi kylppäriin esille.


Millasia fiiliksiä kotimaisuus teissä herättää? Valitsetteko sen mukaan, mitä kaupasta ostatte? :-)

4 kommenttia

 1. Mulla on ainakin tapana aina ottaa kotimaista jos on mahdollisuus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huippua! Niinhän se pitääkin :-)

   Poista
 2. tää oli ihan kiva postaus vaikka olikin yhteistyö :) suurin osa menee sina niin yli hehkutukseksi..
  kotimaisuutta yleensä "käytän" enemmän ruoka-aineita ostaessa enkä niinkään hygieniatuotteita, mutta jokatapauksessa kotimaisuus on kyllä yksi todella tärkeistä asioista :) !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kommentista Ella, ihana kuulla että tykkäsit! Jep, mutta oikeastaan jopa huomaamatta tulee ostettua muitakin suomalaisia juttuja kuin vaan ruokia :-D

   Poista

Latest Instagrams

© Holyfacepalm. Design by FCD.