MUSTIKKA-VANILJATÄYTEKAKKU

lauantai 9. heinäkuuta 2016

Tulin eilen viikonlopun viettoon mummolaan ensimmäistä kertaa tälle vuodelle. Täällä on mun ja mummon lisäksi myös sedän perhe pohjoisesta, joita on aina huippua nähdä. Tänään leipaistiinkin serkun kanssa mulle myöhästynyt synttärikakku, jota kyllä suosittelen testaamaan. Hän oli tehnyt kyseisen kakun aiemminkin, mutta mulle täytekakkujen leivonta alusta loppuun on vähän vieraampaa hommaa. Olen karttanut niitä hetken aikaa ihan tietoisesti, sillä perinteinen mansikkakakku meinaa jo välillä tulla korvista ulos eikä kermavaahtokaan ole oikein houkutellut :-D Tämä oli kuitenkin vain positiivinen yllätys vaikka kerman tasottelu onkin aina yhtä verenpainetta nostattavaa hommaa. Täytteiden ohjeet löytyivät Kinuskikissan sivuilta täältä ja täältä
Nyt mie lähen hakemaan uutta palaa vaikka ei ehkä mahan mielestä enää kannattaisi. Maisteltiin kakkua muutama tunti sitten ja äskettäin syötiin grilliruokaa, huh! Mutta kerran kun mummolassa ollaan.. 


KAKKUPOHJA
6 kananmunaa
2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä jauhot erillisessä kulhossa ja lisää siivilöiden muna-sokerivaahtoon. Paista 175 asteessa noin 35-40 minuuttia.

MUSTIKKA-VANILJATÄYTE
2½ dl kuohukermaa
100g vaniljarahkaa
2 rkl vaniljakreemijauhetta

Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Lisää sekaan vaniljarahka ja -kreemijauhe. Levitä jäähtyneen ja leikatun pohjan päälle.

BLUEBERRY CURD -MUSTIKKATAHNA
2 dl mustikkasosetta
1 ½ dl hillosokeria
3 keltuaista
75 g voita

Survo mustikat sileäksi soseeksi esimerkiksi sauvasekoittimella. Laita sose, hillosokeri ja keltuaiset kattilaan. Kuumenna, kunnes seos pulpahtaa ja pienennä lämpötilaa sen jälkeen. Jatka keittämistä siihen asti, kun hilloke sakenee (noin 5-10 minuuttia). Jäähdytä kylmässä vesihauteessa. Kaada mustikkahilloke kulhoon ja lisää joukkoon nokaroitu voi. Vatkaa seos vaahtomaiseksi. Laita kannelliseen lasipurkkiin ja anna jähmettyä jääkaapissa noin pari tuntia. Levitä jäähtyneen ja leikatun pohjan päälle.

Lisäksi päälle 2,5 dl kuohukermaa ja koristeet oman maun mukaan. Nauti :-)

6 kommenttia

  1. oi että näyttää hyvältä !

    VastaaPoista
  2. Ihana kakku, pakko tehdä.
    Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista
  3. nam, näyttää tosi hyvältä :)

    http://lifemusicstyledance.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Latest Instagrams

© Holyfacepalm. Design by FCD.