BATAATTI-INKIVÄÄRISOSEKEITTO

perjantai 12. elokuuta 2016

Tein eilen ensimmäistä kertaa elämässäni sosekeittoa ja pakko sanoa, että onnistui aika hyvin! Käytin reseptipohjana keittoreseptiä, mutta halusin koostumuksesta vähän tuhdimpaa. Soseesta tuli ihanan mausteista ja se on suoraan sanottuna syksyruokaa. Ulkona on tälläkin hetkellä alle kolmetoista lämmintä, joten tuollainen lohturuoka sopii paremmin kuin hyvin tänäänkin päivälliselle :-D Lämpötiloista huolimatta olen lähdössä tänään festareille, joista varmasti tulette näkemään täällä, Instassa ja Snapchatinkin puolella kuvia. Nyt pitää alkaa suunnittelemaan lämmintä ja sateen kestävää vaatetusta eli ei muuta kuin hauskaa viikonloppua kaikille!


Bataatti-inkiväärisose

2 bataattia
5 salottisipulia
2 noin peukalon kokoista palaa inkivääriä
1 chili
400 ml kookosmaitoa
1 kanaliemikuutio
lime
(halutessa suolaa. pippuria ja misotahnaa)

Kuori ja kuutio bataatit sekä sipulit. Pilko chili joko siemenineen, jos halutat soseesta tulista tai vaihtoehtoisesti ilman siemeniä, jolloin soseesta tulee miedompaa. Kuori ja raasta inkivääri.
Kuullota sipuleita, chiliä ja inkivääriä kattilassa muutama minuutti kattilassa, johon olet laittanut hieman öljyä. Lisää joukkoon bataattilohkot, kookosmaito ja kanaliemi. Sekoittele ja anna kiehua rauhassa siihen asti, kunnes bataatit ovat pehmenneet. 
Tässä vaiheessa voit lisätä joukkoon misotahnaa tuomaan makua (itse en sitä kaupasta löytänyt ja hyvää tuli ilmankin).
Soseuta sauvasekoittimella ja purista sekaan limen mehu. Tarvittaessa lisää joukkoon suolaa ja pippuria. Nauti!

4 kommenttia

  1. oih näyttää kuvien perustella hyvältä !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se oli kyllä tosi hyvää, kantsii testata! :-)

      Poista
  2. Sulla on tosi kiva blogi ja hyvälaatuisia kuvia! ❤ Ja hyvä postaus tääkin 😊

    maailmanmatkassa.blogspot.fi on mun blogi, jos haluut käydä kattomassa ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hurjasti Maria, sait hymyn huulille :)

      Poista

Latest Instagrams

© Holyfacepalm. Design by FCD.