CHRISTMAS TAG

lauantai 24. joulukuuta 2016

Ihan mahtavaa joulua! Käsittämätöntä, että nyt se joulu sitten on :-D Tämäkin päivä on mennyt ihan hujauksessa eikä kyllä paljon ole ehtinyt istuskelemaan ja olemaan, mikä teki tästä myös hieman erilaisen aaton. Kiire johtui siitä, että en tavalliseen tapaan tullut tänne ennen aattoa vaan vasta tänä aamuna, minkä takia melkein koko joulu oli laittamatta. Tietysti mummo oli tehnyt kaikki ruuat, mutta koristeluissa hän tarvitsi apua ja myöhästyttiinhän me vähän aattohartauksestakin. Onneksi huomenna voi ottaa rennosti ja nauttia tästä joulun taianomaisesta fiiliksestä, joka on oikeasti ihan eri täällä maalla kuin kaupungissa. 
Matti myöhäinen tekee taas tämän haasteen viimeisenä mahdollisena päivänä, mutta aiemmin en löytänyt tälle sopivaa väliä. Se olkoon selitys enkä mie voinut jättää tätä tekemättäkään! Nyt taidan kuitenkin mennä pesemään hampaat ja alkaaa nukkumaan, sillä aamun 5:50 herätys alkaa jo painamaan.. 


On joulun aika, mitä luet? Sophie Kinsellan Mini Shopaholicia ja psykan kurssikirjaa kirjoituksiin.

Lempijoululeffa? Tosi hankala valinta! Varmaankin The Holiday on ykkönen.

Missä vietät mieluiten joulupyhät? Mummolassa, jonne kokoontuu aina vaihtuva kattaus perhettä ja sukulaisia.

Lempijoululaulu? Tänä vuonna ehdottomia ovat olleet Peter J. Wilhousky - Carol of the bells, Jari Sillanpää - Jouluyön rauhaa (Con Te Partiro), Beyonce - Ave Maria ja Club for five - Heinillä härkien kaukalon.

Milloin avaatte lahjat? Tämä riippuu aina kokoonpanosta eli joko ruuan jälkeen alkuillasta tai vasta saunan jälkeen myöhemmin illalla.


Osaatko nimetä kaikki joulupukin porot? Muistan vain Petterin ja jostain leffasta jäi mieleen myös Kipinä.

Mitä joulun traditiota odotat eniten tänä vuonna? Kaikkia niitä! Lastenohjelmia, aattohartausta, päivällistä, mummolan koristelua..

Oikea vai feikki joulukuusi? Mummon luona on aina oikea kuusi, mutta omaan kotiin sopii paremmin valkoinen tekokuusi.

Rehellisesti: onko lahjojen antaminen vai niiden saaminen parempaa? Tähän en kyllä osaa vastata, koska aiemmin (tietysti etenkin pienenä) saaminen oli kivempaa, mutta nyt vuosien mittaan lahjojen osto ja suunnittelu on muuttunut entistä hauskemmaksi. Keksin omasta mielestä niin hyviä ideoita Villellekkin, että jos vaan ois niin paljon ylimäärästä tai ne sais tyyliin ilmaseksi, voisin ostaa hänelle paljon useammin lahjoja :-D Mielessä on nimittäin jo nyt idea hänen syntymäpäivälahjaansa, mutta se on vasta lokakuussa.. Ja silti lahjojen saanti on aina yhtä kivaa.

Oudoin saamasi lahja? Oudoimmat lahjat ovat tulleet varmaan isältä tai ainakin ne paketit ja jekut, joita hän on tehnyt! Pari vuotta sitten ihmetytti nykyään salilla käyttämäni lantiolle tuleva vyö, jossa on tasku puhelimelle. Kovasti se ihmetytti, kun paperin sisältä paljastui vaan vyö ilman mitään selitysetikettejä tai pakettia. Pääsi kuitenkin kovaan käyttöön ja on mun mielestä paljon parempi kuin käteen tuleva kotelo!


Millainen lahjojen paketoija olet? Noo ihan hyvä. Ja ehkä mun pitääkin olla, koska vuonna 2013 ammattilukion ykkösellä oltiin amisluokan kanssa koko joulukuu paketoimassa Prismassa muun muassa suksia, paistinpannuja ja pehmoleluja. Ideoita pakettien suhteen mulla kyllä riittäis, mutta tänäkin vuonna pihistelin hieman tarvikkeiden suhteen ja niistä tuli aika peruspaketteja :-D

Miltä perinteinen joulupaitasi näyttää? Varsinaista joulupaitaa mulla ei vielä ole, mutta päältä löytyy aina jotain punaista.

Ihanin joulumuistosi lapsuudesta? Mummolassa vietetyt joulut rakkaan Sonja-serkun kanssa sekä reilut 10 vuotta sitten vietetty joulu koko suvun kanssa Posiolla.

Oletko koskaan tehnyt piparkakkutaloa? Äitin kanssa niitä tuli pienenä väännettyä ja viimeisimmän olen taiteillut yläasteen köksäntunneilla.

Suosikkipuuhasi joululomalla? Siis parastahan on se, että saa tehdä mitä haluaa, ilman muiden asettamia aikatauluja! On siis aikaa käydä aamulla tai aamupäivällä salilla ja tehdä loppupäivän mitä ikinä haluaakaan.


On jouluaatto, mitä lasissasi on? Vettä tai maitoa.

Jos voisit ostaa ainoastaan yhden lahjan tänä vuonna, kuka sen saisi? Varmaan Ville. Vanhemmat ja mummo sanoo aina ettei heille tarvitse ostaa mitään ja siksi yllätinkin heidät tänä vuonna bataattilaatikolla ja joulutähdillä.

Mitkä värit tekevät joulusi? Perinteiset punainen, kultainen ja hopea.

Mistä jouluperinteistä et pidä tai mitkä skippaat vuosittain? Varmaan sellaisen kunnon suursiivouksen, joita niin äiti kuin mummokin tekee. Kaapit ja seinät ehtii pestä muulloinkin.

Oletko viettänyt joulua muualla kuin kotimaassasi? En vielä.


On jouluaterian aika, mitä lautasellasi on? Kinkkua ilman sinappia, perunaa ja sille jotain kastiketta, rosollia, porkkana- ja bataattilaatikkoa, keitettyä kananmunaa ja mummon rieskaa.

Valkoiset vai värikkäät jouluvalot? Valkoiset ehdottomasti!

Mikä on jouluherkkujen suosikkisi? Suklaa

Kummasta pidät enemmän, jouluaatosta vai joulupäivästä? Jouluaatosta.

Kuva- vai suklaajoulukalenteri? En oikeastaan näe järkeä kummassakaan enkä itse tänä jouluna ostanutkaan kalenteria, mutta saatiin molemmat ne lahjaksi. Siitä ei todellakaan tullut syötyä joka päivä vaan silloin tällöin. 

Kuulutko pikkujoulukansaan? Onhan se aina kiva viettää aikaa läheisten ja ystävien kanssa!

2 kommenttia

Latest Instagrams

© Holyfacepalm. Design by FCD.