JOULUAATTO MUN MATKASSA

tiistai 27. joulukuuta 2016

Mahtavaa vuoden 2016 viimeistä viikkoa! Eihän tätä postausta nyt voinut aloittaa tuon vaatimattomammin :-D Olen painiskellut näitten aikataulujen ja kuvien kanssa pari päivää eli eiköhän ole jo aika laittaa tämä postaus ulos. Toivottavasti teillä ei tule jo joulu korvista ulos! Tarkoitus olisi nimittäin vielä kuvata teille tämän vuoden joululahjat ja sitten on joulu käsitelty loppuun. On muuten hassua, kuinka joululahjoille tehdään usein oma postaus tai ainakin niistä tunnutaan tekevän isompi numero kuin syntymäpäivälahjoista. En tiedä, mistä tuo ajatus tuli yhtä äkkiä mun mieleen, mutta totta kai tuo on. Mutta hei eiköhän palata mun aattoon, siitä toivottiinkin vähän tarkempaa postausta :-)


05:50 Herätys soi. Mulla oli varalta varmaan yhteensä 15 herätystä, mutta näköjään heräsinkin ihan vaivattomasti. Nyt on joulu!! Selaan puhelimeen tulleet ilmoitukset ja toivottelen tytöille hyvät joulut.

05:56 Pyörin ympäri asuntoa vielä vähän ihmetellen ja valmistan puuron. Mummolassa saa sitten riisipuuroa ♥

06:02 Syön kaurapuuroa mustikoilla ja keitetyn kananmunan kuten muinakin aamuina. Samalla katson puhelimesta Jäätävää seikkailua.

06:10 Alan pakkaamaan tavaroita ja kuuntelen samalla joululauluja.

06:25 Teen pari kierrosta tabata-treeniä, koska tänään ei varmaan hyötyliikunnan lisäksi ehdi muuta tehdäkään.

06:58 Pesen hampaat ja alan meikkaaman, tuleekohan mulla sittenkin kiire..


07:35 Säntäilen paikasta toiseen kasaamalla viho viimeisiä tavaroita: sähköhammasharja, laturit, bataattilaatikko jääkaapista..

07:42 Pääsen lähtemään suunnilleen siihen aikaan kuin olin ajatellutkin. Onneksi ei ole pitkä matka. 

07:50 Bussissa, kuskikin kysyi olenko ollut kilttinä :-D

08:00 Siirrytään linja-autoasemalta lähellä sijaitsevan rautatieaseman pihaan ja kiroan mielessäni, kun tajuan, että olisin voinut tulla kotoa suoraa tänne ja lähteä siis vähän myöhemmin. Lähellä istuvat turistit alkaa syömään mäkkiruokaa.

08:25 Odotetaan myöhässä olevaa junaa 20 minuuttia, josta tulee vielä kaksi kyytiläistä meidän kuuden muun lisäksi. Noo ehdimpä ainakin hyvin katsomaan puhelimesta Neljää joulua yhdessä päivässä. 

08:45 Meinaa mennä hermot varakuulokkeisiin ja koko puhelimeen, josta menee koko ajan päälle ääniohjaus tai elokuva tauolle. Koitan etsiä ongelmaan ratkaisua, mutta helpointa taitaa olla vain ostaa paremmat kuulokkeet?


09:13 Perillä! Toivotan kuskille hyvää joulua ja lähden astelemaan kohti mummolan pihatietä.

09:17 Nämä täällä syö vielä riisipuuroa yöasut päällä. Liityn seuraan ja otan oman lautasen, mutta meille tulee kyllä varmasti kiire.

09:31 Pieni kaaos. Mummo vaihtaa vaatteita, setä pesee hampaita ja minä sytyttelen hautakynttilät hetkeksi palamaan eikä koirakaan tiedä, minne asettuisi.

09:53 Kaikki kyydissä, mutta hartaukseen ei kyllä enää ehditä ajoissa. Se alkaa nimittäin tasan kymmeneltä. Tämä on ensimmäinen vuosi, kun ollaan myöhässä.

10:07 Hipsitään hiljaa sisälle kappeliin, onneksi takana on tilaa.


10:45 Tänä jouluna kelit kyllä suosii! Viime vuonna oli niin paljon pakkasta, että rivien välissä sai melkein olla juoksemassa. Nyt ei ole mikään kiire ja mua suorastaan huvittaa, kuinka mummon ympärillä on jo kolme muuta mummoa vaihtamassa juoruja ja jouluja.

11:02 Pyshdytään käymään kyläkaupassa, jonne on näköjään poikennut muutama muukin

11:43 Kaikki autossa ja nokka kohti mummolaa. Enää ei ole kiire ja ehditään hyvin katsomaan joulurauhan julistustakin.

12:04 Se on rauha nyt! Paitsi, että nehän toivotti sitä vain Turkuun??

12:30 Täältä on kyllä rauha vielä kaukana :-D Nyt ne jouluvalmistelut vasta alkaa! Ruuat on tietysti valmiina, mutta suurin osa koristeista on vielä laittamatta. Setä tuo kuusen olohuoneeseen ja aletaan vääntämään sitä paikoilleen. Mie imuroin havut lattialta ja alan laittamaan jouluverhoja.


13:00 Kun setä on laittanut kuuseen valot, huomataan ettei ne toimikaan. Koitetaan jokainen niitä vuoron perään pyöritellä ja katsoa, mikä voisi olla rikki, mutta luovutetaan hetkellisesti ja aletaan laittamaan muita koristeita paikoilleen.

13:26 Käyn ottamassa ulkona muutamia kuvia ennen kuin..

14:00 Joulupukki ja noitarumpu alkaa!

15:15 Katetaan pöytää ja kuunnellaan joulumusiikkia. Vihdoin alkaa olla rauhallista eikä tarvitse olla juoksemassa pää kolmantena pyöränä :-D

15:35 Syömään! Mun lautaselta löytyy tänä vuonna perunaa, kinkkua, bataatti- ja porkkanalaatikkoa, sienisalaattia ja rosollia sekä tietysti mummon rieskaa!


16:05 Huh mummolla ois vielä jälkiruuaksi hilloja, mutta melkein koko seurue näyttää jättävän sen tältä erää väliin.. Mulla on mielessä kellarissa olevat suklaat, joita on käyty napsimassa salaa koko päivä sedän kanssa.

17:30 Hengailun ja oleskelun jälkeen on saunan vuoro. Mie meen ensimmäisenä ja sitten pitääkin enää odottaa muita ennen kuin voidaan avata lahjat.

18:00 Paitsi, että mummolta löytyy vielä muutama paketti paketoitavaksi :-D Eipä ole ennen tarvinnut aattona paketoida!

19:20 Lahjojen aika. Availlaan paketteja samalla muita tarkkaillen. Mun paketeista löytyy muun muassa muumimukeja, putkirulla ja urheilukello. Kuvia näette myöhemmin ;-)

20:00 Katson elokuvan loppuun ja ihmettelen vielä Villeltä saamaani reseptikirjaa. Huippu!


21:03 Koska joulunahan saisi syödä yölläkin, syön iltapalaksi vielä mummon rieskaa kinkulla. Parasta joulussa! Samalla näpyttelen Christmas tagiä, jonka olisi kyllä voinut tehdä vähän aikaisemminkin..

22:00 Teen itselleni pedin valmiiksi, väsyttää niiin paljon.

22:15 Pesen hampaat ja toivottelen hyvät yöt. Olohuoneessa katsotaan vielä telkkaria, mutta mie siirryn jo sänkyyn.

23:00 Nyt nukkumaan.

Tänä vuonna joulu poikkesi edellisistä kiireen takia. Aiemmin olen ollut koristelemassa taloa jo ennen aattoa, mutta töiden takia pääsin mummolaan vasta lauantaiaamuna. Tämä vuosi jääkin siis varmaan mieleen kiireen takia, koska esimerkiksi joululiinoja laitettiin pöytiin vielä joulupäivänäkin :-D

4 kommenttia

 1. Kiva postaus ja ihania kuvia! Miunkin blogista löytyy samanlainen "my day" jouluaatosta. :)

  http://kanervaneuvonen.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kanerva! Jes pitääpäs mennä tsekkaamaan :-)

   Poista
 2. kiva postaus! Ja kiirettä on tuntunut olevan :D

  VastaaPoista

Latest Instagrams

© Holyfacepalm. Design by FCD.