MITÄ TULEE MUN SMOOTHIEKULHOJEN PÄÄLLE?

torstai 26. tammikuuta 2017

Teen smoothieita useimmiten lounasaikaan niinä päivinä, jolloin koulu alkaa vasta iltapäivällä. Silloin en yleensä jaksa alkaa loihtimaan mitään "kunnon" ruokaa, koska smoothie syntyy niin vaivattomasti ja nopeasti. Viime aikoina olen onnistunut tekemään niin jäätäviä settejä, että ihan päätäkin on vihlonut :-D Osasyy sille on se, että alan syömään aina niin viime tippaan (ja melkein aina siitä kulhosta pitää ottaa vielä kuviakin), että saan olla ihan kunnolla lappomassa ja hörppimässä sitä smoothieta naamaan. Ja sen jälkeen lähden juoksu jalkaa bussille. 


Mun tavallinen smoothie pitää sisällään yhden keskikokoisen tai pienen banaanin, maitoa, kananmunaa tai herajauhetta, pinaattia tai viherjauhetta sekä Ashwagandha-jauhetta*. Lisäksi heittelen joukkoon vaihtelevasti pakastemangoa tai jotain muuta hedelmää, kookosöljyä, mustikoita, puolukoita, viinimarjoja tai raastettua inkivääriä. 
Aika harvoin lähden kokeilemaan mitään uutta, koska on aika hirveää juoda väkisin epäonnistunutta smoothieta :-D Sovellan muutenkin joka kerta mittojen suhteen ja maistan aina välillä, minkä takia yllä ei ole ollenkaan mittoja. Aika usein Aswagandha puskee läpi ja sen takia jotain pitää vielä lisätä peittämään sitä.


Mitä siihen päälle sitten tulee? Vaihtelevasti goji-marjoja*, pellavan siemeniä*, seesaminsiemeniä*, auringonkukansiemeniä*, mehiläisen siitepölyä*, pähkinöitä, siemensekoitusta.. Joskus myös pari siivua jotain hedelmää, mutta yleensä mulle käy smoothieta tehdessä näin: ajattelen jättäväni banaanista vähän koristeluun. Muistanko jättää? En :-D Koitan aina inspiroitua Instagramin toinen toistaan hienommista koristeluista ja yritän parhaani. Aina ei onnistu. 


Teettekö te smoothiekulhoja vai kulautatteko suoraan lasista? Lasi on tietysti mullakin ykkösvalinta kiireen yllättäessä. Nuo kulhot on mulla se juttu, johon tulee panostettua aina silloin tällöin, koska päivällisruokia en yleensä asettele sen kummemmin. Ne on muutenkin kunnon mössöjä ja sekoituksia, joissa ei ole mitään nättiä :-D

(* saatu yhteistyössä Luontaistukulta)

4 kommenttia

 1. Mä tykkään tehdä smoothiekulhoja, niistä saa ruokaisampia kun laittaa päälle just vaikka pähkinöitä ja siemeniä, joita ei välttämättä ole kiva sotkea juoman sekaan. Mun lempparipäällisiä on mantelit, kauralese ja granola, nam!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei granolaa en ole vielä kokeillutkaan laittaa päälle, pitääpäs kokeilla! :-)

   Poista
 2. Oi nams!♥ Täytyy itekkin kokeilla useemmin erilaisia smoothiekulhoja :)

  VastaaPoista

Latest Instagrams

© Holyfacepalm. Design by FCD.