KÄÄRETORTTU MAKEIMMILLAAN

maanantai 6. helmikuuta 2017

.. Ihan vähän vaan myöhässä :-D Leivoin Runebergin kääretorttua perjantaina ja kylläpä se vaan olikin hyvää! Olin leiponut kääretortua viimeksi  yläasteella, mutta niin se kääriminenkin onnistui Villen avustuksella. Ja se maku, se oli jotain niin hyvää! Netissä pyöri vaikka minkälaista variaatiota Runebergin tortuista, minä tein omani tätä Maku.fin reseptiä silmällä pitäen. Halusin jakaa tämän reseptin teille siitä huolimatta, että virallinen Runebergin päivä ehti jo mennä. En nimittäin ainakaan itse ole niin tarkka siitä, että esimerkiksi laskiaispullia pitää syödä just laskiassunnuntaina. Tortun taikina jo itsessään oli niin hyvää, että tulen varmasti tekemään sitä vielä tulevaisuudessa useaan kertaan eri täytteillä ja ehkä eri muodossakin. 


Runebergin kääretorttu


Taikinaan
3 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
100g sulatettua voita
1 dl mantelijauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl korppujauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1/2 tl kanelia
1/2 tl pomeranssinkuorta
1/2 tl inkivääriä

Täyte 
Vadelmahilloa

Päälle itsetehtyä tomusokerikuorrutusta (1 1/2dl sokeria ja 2 tl vettä) 
tai valmista sokerikuorrutetta

Vatkaa munista ja sokerista kuohkeaa vaahtoa. Sekoita joukkoon sulatettu voi.
Yhdistä keskenään kuivat aineet ja mausteet. Nostele ne varovasti vaahdon joukkoon.
Levitä taikina leivinpaperilla suojatulle uunipellille. Taikinasta tulee noin puolen sentin 
paksuinen. Paistaa 200 asteessa noin 10-12 minuttia. Laita pöydälle toinen leivinpaperi, 
ripottele halutessasi sen päälle sokeria ja kumoa pohja siihen. Irrota päällimmäinen
 leivinpaperi varovasti. Anna jäähtyä noin viisi minuuttia.

Levitä lämpimän pohjan päälle hillo ja rullaa se varovasti leivinpaperin avulla kääröksi.
Nosta maustumaan jääkaappiin pariksi tunniksi.

Kuorrutteen voit valmistaa sekoittamalla kylmää vettä tomusokeriin.

Nauti!

Lähetä kommentti

Latest Instagrams

© Holyfacepalm. Design by FCD.