KAURAPOHJAINEN KINKKUPIIRAKKA (GLUTEENITON, MAIDOTON)

tiistai 23. toukokuuta 2017

Herkullista tiistaita! Kokeilin taas tänään uutta reseptiä ensi viikon lauantaita varten ja nyt taisin osua napakymppiin. Piirakan tekemisessä ei mennyt kauaa ja tällä kertaa onnistuin koristelussakin ainakin vähän paremmin kuin viimeksi. Pitemmittä puheitta - tästä resepti talteen (löydetty täältä) huomenna on luvassa asukuvia :-)


 Kaurapohjainen gluteeniton kinkkupiirakka
Pohja:
1½ dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
2 dl (gluteenittomia) kaurajauhoja
1 rkl oreganoa
1½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 rkl öljyä
1½ dl kauramaitoa

Täyte:
200g kinkkusuikaleita
iso punainen paprika
kirsikkatomaatteja

Munamaito:
1 iso muna
1½ dl kauramaitoa
ripaus mustapippuria

Pinnalle:
juustoraastetta tai parmesaania

Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään sekaisin ja lisää sen jälkeen joukkoon maito ja öljy. Levitä tasainen taikina voideltuun vuokaan - taikina on tässä vaiheessa vielä löysää. 
Lisää päälle täytteet, munamaito ja kirsikkatomaatit. Ripottele päälle juustoraastetta ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

2 kommenttia

  1. näyttääpä herkulliselta! Meillä ei syödä kinkkua, mutta onneksi tohon tilalle voi loihtia vaikka mitä muuta, joten tätä tulee ehdottomasti kokeiltua!

    VastaaPoista

Latest Instagrams

© Holyfacepalm. Design by FCD.